Deze zondag moesten we aantreden tegen de nog ongeslagen koploper Berdos. Vooraf werd er -om eerlijk te zijn- niet veel verwacht van de wedstrijd.

Een aantal jongens hadden de avond ervoor een verkleedfeestje en kwamen niet echt fris en fruitig de sporthal binnen lopen. Ook de nog steeds geblesseerde Ruben en de varende Julien waren afwezig. Ondanks dat de afwezigheid van deze twee sterkhouders moeilijk op te vangen is, hadden we in Sander en heren 1 trainer Ted twee goede invallers gevonden.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor de bezoekers uit Bergen. We moesten even wakker worden en daarnaast ook wennen aan het hoge tempo dat ze speelden. Gelukkig hield de uitstekend keepende Michael Z. ons een aantal malen op de been. Daarentegen was de keeper van Berdos ietwat ongelukkig in de openingsfase, waardoor we in het spoor van de bezoekers konden blijven. Aanvoerder Roel, die vooraf vriend en vijand wist te verassen met de vernieuwde yell, kon de bal een aantal malen in het doel prikken. Toch hield Berdos de gehele eerste helft een kleine voorsprong van 2 á 3 punten. In de absolute slotfase van de eerste helft volgde een verwarrende situatie rondom een vermeende cirkelbal, waar wij gretig gebruik van maakten om zo vlak voor rust de aansluiting te vinden en met 15-16 de dameskleedkamer op te zoeken.

Na rust werd ons spel steeds beter en leek Berdos soms wat zoekende. Langzaam kropen we dichterbij en kwamen we op een kleine voorsprong. Toen de schietmachines op de hoeken, die de laatste weken soms wat haperden, eindelijk ook begonnen te draaien, konden we vooruit kijken. Met een aantal mooie doelpunten van Marc, Casey en Lars wisten we de voorsprong uit te breiden naar 3 punten. Toen ook invaller Sander cirkelloper Michael L. op fraaie wijze wist vrij te spelen leek de overwinning in de pocket. Berdos probeerde nog alles of niets handbal, maar dit bracht weinig resultaat, waarna ze de wedstrijd aan de thuisploeg lieten. Met een eindstand van 34-30 lijkt de motor van onze nieuw samengestelde team eindelijk te gaan lopen.

Als de volgende wedstrijd ook het vizier van Sipke, Roy en invaller Ted nog even wordt scherp gesteld dan is de vreugde helemaal compleet. Verder zou het leuk zijn als we de derde helft ook weer eens zouden winnen, want in deze stralen wij dit seizoen vaak van afwezigheid.

Doelpuntenmakers: Roel (9), Sander (8), Michael L. (5), Casey (4), Marc (4), Lars (4)

Stand Heren 2 - Veld