Afgelopen zondag moesten de heren 2 aantreden in Alkmaar Noord tegen Tornado. Eén van de twee ploegen die tot die dag net zoveel punten als Zaanstreek had verzameld, namelijk nul. De uitgelezen kans dus om de eerste punten te pakken.

Tijdens het warmlopen viel al meteen op dat Tornado geen wissels had. Aangezien wij er zelf drie hadden was het devies simpel, kapot spelen op conditie. Echter bleek al snel dat we kwalitatief toch ook wel ietsjes beter waren dan de thuisploeg. Ondanks dat we 1-0 achter kwamen, liepen we vanaf het begin redelijk makkelijk door de verdediging van de thuisploeg heen. Dit resulteerde in een paar mooie doelpunten van verschillende spelers. Iedereen werd goed vrij gespeeld en kreeg open kansen, welke we deze wedstrijd wel wisten te benutten. Ook een goed keepende Michael Zaaijer sleepte ons er zo af en toe goed doorheen. De ruststand van 9-19 was dan alles behalve geflatteerd.

De tweede helft gingen we slap van start. Tornado wist de marge te verkleinen met een aantal doelpunten, maar na een paar minuten werden de bezoekers weer wakker en was de koek op bij de wisselloze thuisploeg. Helemaal toen één van de spelers van Tornado -met nog 15 minuten op de klok- wegens commentaar op de leiding een rode kaart moest incasseren. Met 5 man in het veld gaf de thuisploeg de wedstrijd op. Het ene gat na het andere gat viel in de defensie en we hebben het aan ons zelf te danken dat de score niet nog veel meer op liep. Toen iedereen, behalve Marc, had gescoord, kregen we een 7-meter worp. Onder luid geschreeuw van iedereen moest Marc deze nemen, zodat iedereen gescoord zou hebben. Alleen kreeg Marc het vervolgens op z'n heupen en scoort vervolgens nog even 5 velddoelpunten.

Met de eindstand van 15-38 kunnen we uiteraard alleen tevreden zijn, maar er had misschien zelfs meer in gezeten. Belangrijkste conclusie van dit weekend: we hebben onze eerste punten binnen gehaald en deden dit op overtuigende wijze.

Doelpuntenmakers: Roel Assenmacher (8), Michael "Vis" Lijffijt (8), Marc Rietvink (6), Julien Eken (3), Lars Vuur (3), Casey Schwalbach (3), Jasper Dielemans (3), Dian Vuur (2), Roy Poggenklaas (2).

Volgende week zijn de heren vrij, de week er op komen de heren van Berdos op bezoek.

Stand Heren 2 - Veld