Vido HS1 – HV Zaanstreek HS1, 25-11-2017.

Wat hebben Holiday on Ice o.g., een feest, een vliegende kiep, een onverwachte kaakoperatie en twee-en-een-halve slappe met elkaar te maken?
Ze leveren kennelijk voldoende aanleiding om eindelijk weer eens verslag van te doen.

Elke week vertellen hoe goed het gaat wordt al snel saai, doe ik dus niet, maar vandaag was dat gelukkig niet het geval. De keeper die nog het beste kon lopen mocht, bij uitblijven van steun uit andere teams, vandaag de enige wisselspeler zijn en dan heb je al snel dat de verwachtingen getemperd worden.

Bij 6-1 achter verliep alles nog volgens vooraf bedacht scenario, maar toen de tactiek van de coach ook bij de spelers was ingedaald, bleek het zowaar nog een wedstrijd te worden in de eerste helft. Van 6 doelpunten achter kwamen we op 1, ………..aaaahhh net 2 bij de rust. 13-11.

Ons tempo lag drie niveaus lager dan we gewend zijn en Vido ging daar lekker in mee. Met het offensief uitdekken van de meest ervaren speler bleef er daarnaast tactisch weinig over van Vido, maar ons spel was te traag en dromerig om echt door te bijten.

Een historisch, maar ook veelbetekenend feit was de enige eerste en laatste fase aanval van Timo. Was hij nou zo snel en fit? Hij ronde koelbloedig af. Dat moet in de annalen en in de krant.
[intermezzo: als je op jezelf gaat wonen, dan is dat vaak ook de eerste keer dat je voldoende bewustzijn hebt om na te moeten denken over hoe je jouw grot gaat inrichten. Belangrijk onderdeel sinds wij begonnen zijn ons los maken van de natuur: wat smeer je op de muur? Typisch is dat wat er op de muur komt afgeleide zelfbeelden zijn van de bewoner zelf. Hij treed als het ware buiten zichzelf, wordt groter dan hij is, loopt naast zijn schoenen omdat die niet meer passen.]

Aanwijzingen van de coach waren in de rust aan dovemansoren gericht en bij aanvang van de tweede helft begon de verdoving ook uiteindelijk te werken of uit te werken. Vanaf dat eerste moment in de tweede helft was de wedstrijd gespeeld en was iedereen mentaal overgeschakeld op het oorspronkelijk vermoedde scenario. Ingecalculeerd verlies. Het is wat je wenst voor jezelf!

De eindstand loopt dan naar 29-19.

Geen onplezierige avond, iedereen heel gebleven, eindelijk eens een rustig en slap wedstrijdje tegen Vido. Klinkt als een sprookje o.g.

Heren 1 - Veldcompetitie