Zaanstreek HS1- Najaden HS1, 10-9-2017.

Soms duurt het even voordat er een volgend verslag volgt. Excuses daarvoor. Drukte op het werk en in de huiselijke kring, perfectionisme gerelateerde procrastinatie en onderzoek zijn daar de oorzaken van.

Neem nu de wedstrijd tegen Najaden…

De Nujaden zijn de Najaden. Ergens tussen de Najaden en de Voorjaden, toen ze nog de Jaden waren, was het een het een “force to be reckoned with”. Maar zoals de naam doet vermoeden is de herfst aanstaande en weten we dat een herfstwind (nee, geen storm, zo herfst is het in de veldcompetitie namelijk) snel over is, zonder al te veel schade.

Zo bedoeld bleef Najaden in de eerste fase van de wedstrijd aardig bij en zagen we waartoe ze eens toe in staat moesten zijn geweest. (De achterwaartse slingerworp. Wie kent hem nog?). De cirkelloper en de middenopbouwer brachten het meest gevaar met individuele acties. Zo nu en dan een wilde actie van de opbouwers leverde de nodige doelpunten op.

Het is moeilijk te concentreren met dit soort tegenspel lijkt wel, terwijl ik eigenlijk vind dat je hier direct vanaf het begin afstand moet nemen en moet tonen op welk niveau je thuis hoort.

Het compacte dekken is echter nog niet consistent genoeg om de occasionele doorbraak te voorkomen en als dat regelmatig gebeurt maak je het moeilijker dan het is. Het heeft wat dat betreft veel weg van dit verslag.

Bij 9-9 is de pijp leeg bij Najaden en het besef daar, dat de wekelijkse inspanning niet meer moet zijn dan dat. Op dit moment scoren we de ene na de andere 1e en 2e fase goal.
Makkelijke goals.
En nu, als ik dit schrijf, denk ik: wat als het moeilijk wordt?
In deze wedstrijd niet meer, die eindigt gewonnen met 40-24.
En het was mooi weer.

Heren 1 - Veldcompetitie