Havas HS1– HV Zaanstreek HS1, 3-9-2017

Zo,…de kop is eraf.

Het lijkt er nog niet op als je naar het plaatje kijkt, maar toen hij even later op de zilveren schaal lag, hebben we hem in een stoet naar het veld gedragen.

Ik vond het ook wel weer tijd worden om de blik naar buiten te richten, op een beetje strijd, ambitie en competitie.

Ik wilde de voorbereiding na einde van afgelopen zaalcompetitie laten ingaan en starten met een bredere selectie. Daar blijkt echter ondertussen heel weinig animo voor te zijn. Ik heb het gevraagd, maar soms hoor je helemaal niets, niets meer, niet uit henzelf als ze al een enkele keer meegetraind hebben. De trainingen zijn nu zo georganiseerd geraakt dat het zelfs voor de grootste die-hard niet meer mogelijk is om met een bredere selectie mee te trainen. En als het wat smaller moet dan dinsdag ook maar op een half veld. Ondertussen had ik met de grotere selectie in het achterhoofd wel een pittig oefenprogramma opgetuigd waar we in meerdere weekenden dubbele wedstrijden gaan spelen.

Havas 1 (veld) is het team, dat als Havas 2 tegen ons gaat spelen in de zaalcompetitie. Ook voor hen is het veld een voorbereiding op de zaalcompetitie. Enkele meespelende leden van Havas 1 (zaal) maken het op voorhand een aardige tegenstander om tegen te oefenen. Het weer was goed, scheidsrechter goed gehumeurd. Let’s go!

Achteraf is het moeilijk om te achterhalen hoe Havas aan alle doelpunten komt. Met de rust al 16-16. De gehele wedstrijd gaat schijnbaar gelijk op, waarin wij zelfs de grootste achterstand (3 punten) moesten inhalen. Met onze prima 1e en 2e fase maken we veel doelpunten en met veel laterale loopbewegingen heeft de cirkelloper meer kans dan tevoren verwacht. Maar zoals mens in de klei placht en zegt: “een kans is nog geen kool”.
De eerste (en tweede) kans belandde midden in de veldreclame boven het doel.

Een reclamebord van Lidl. "Groot in groente", dat dan weer wel.

Met name op de momenten dat we compact en geconcentreerd verdedigen krijgen we nauwelijks doelpunten tegen. “Persistentie” is hier het probleemwoord en het aandachtspunt voor de volgende oefenpot.

De goedgeluimde scheidsrechter wist mij voor de wedstrijd te vertellen dat hij, praktisch al 39 jaar in zijn eentje, niet alles zou kunnen zien. Laat hij die bewering nu juist in de laatste 3 minuten van de wedstrijd kracht bij zetten door Jordy 2 minuten te geven voor een overtreding waar hij 1 minuut voor nodig zou hebben gehad om in de buurt te komen en bij 0 op de klok krijgt Havas een strafworp mee.

We nemen het zoals het komt, verder niets dan goeds over de arbiter.

Havas scoort de gelijkmaker.

31-31.

Heren 1 - Veldcompetitie