Zaanstreek HS1 - Tonegido HS1, 11-12-2016

Laatste wedstrijd van het 2016 seizoen.
Tonegido heeft niet zo’n goed track record als afgelopen jaar, dus ik had wel zin om hier wat te bewijzen. De trainingsopkomst was de voorafgaande weken echter niet denderend, dus ik wist aan de andere kant niet zo goed wat we konden verwachten in het veld.
Met een iets andere opstelling begonnen dan gebruikelijk:
“Als je doet wat je vaak deed, dan krijg je wat je wat je vaak kreeg".
Daarover was ik uiteindelijk niet helemaal ontevreden, wellicht nog een klein beetje anders de komende wedstrijden om te bezien of we het lek kunnen dichten, want dat het lek was bleek weer eens in de eerste minuten.
Het verhaal van deze wedstrijd was uiteindelijk toch weer als van menig wedstrijd dit seizoen: we lopen de hele wedstrijd een achterstand weg te werken die we in de eerste minuten oplopen. Dat laatste lukt bij vlagen ook telkens heel aardig, maar inhalen hebben we nog niet gedaan dit jaar.
Deze wedstrijddag was de achterstand een doelpunt of 4/5, die we in de loop van de tweede helft terugbrengen tot 1 door de dekking wat aan te passen op feitelijk maar 2 bepalende spelers bij Tonegido.
In de 1 op 1 verdedigende duels zijn we echter onder de maat, en het daarbij horende stelselmatige te vroege bijsluiten maakt dat de makkelijk uitgespeelde overtal-doelpunten uiteindelijk de moraal breken. De Tonegido-doelpunten aan het eind van de wedstrijd vallen dan wat geflatteerd makkelijk.
De eindstand 22-27 in hun voordeel.

Ik heb stellig het gevoel dat deze nederlaag weer niet nodig was geweest.

Heren 1 - Veldcompetitie