Blinkert HS1 - Zaanstreek HS1, 09-10-2016
De R is voor de tweede keer in de maand, om er zeker van te zijn dat de herfst is aangebroken.
En met de herfst het zaalseizoen.
Als je denkt dat een team met ambitie (volg ons, “we eindigen bij de eerste vijf”) de spreekwoordelijke -bok op de haverkist mentaliteit- aan de dag zou leggen om de bok bij de horens te grijpen, dan hoort u in de zin al dat er iets wringt deze zondag.
In die zin dat het slechts gedeeltelijk waar is.
Om direct de schapen van de bokken te scheiden: de verdediging was uitstekend verzorgd. Zelfs (of vooral) tegenover de meest gebokt en gemazelde spelers van de Blinkert.
Om van de bok op de ezel te gaan: de aanval liet de gehele wedstrijd te wensen over.
Veel balverlies, vrijwel geen afspraken die tot een goed eind werden gebracht.
Een bokswedstrijd met onszelf.
En toch 10-12 voor staan in de rust.
We houden de voorsprong nog lang vol in de tweede helft, maar als we in de laatste 8 minuten enkele malen de afstandsschoten uit het midden niet weten te bokken, dan wordt de bok uiteindelijk geschoten, daar helpt in de laatste 3 seconden van de wedstrijd (of waren het er nou geen meer?) ook de bokking aan het adres van de scheidsrechters niet.
21 tegen slechts (!!!!!) en 20 voor slecht, een bok in mijn keel.
Een goede reden, een zondebok?
Mwah, vanaf volgende week nog 19 wedstrijden te gaan.
Wel een bokkepruik op de rest van de week.
Of was het nou Bockpruik?

Heren 1 - Veldcompetitie