Dames Recreanten

Lees hieronder het verslag van de fantastische Golden Oldies benefietwedstrijd van 11 april. Liever plaatjes kijken? Check dan deze supertoffe strip, die je beeld voor beeld meeneemt door het spektakel van de avond met onze heuse stripheldinnen.

Wat vooraf ging

Het idee ontstond na een gezellig etentje op de Dam, maar hoe nu verder! Een aantal dames hebben de grote lijnen uitgedacht en de basis gelegd, datum, kantine, tegenstander en scheidsrechter zijn wel handig natuurlijk.

Oh ja het is de bedoeling om geld te verdienen…  vervolgens hebben we familie, vrienden, (oud) HVZ’ers bestookt met onze VIP- en Standaard kaarten, Specials en de hulp van de Social media ingeschakeld.

De voorpret

Als we tegen een obstakel aanliepen ging een van de dames die nauwe banden heeft met de voorzitter wel even een hartig woordje met hem spreken.

De moeder van een van de dames (haar haar heeft de kleur van haar achternaam) vroeg waar het veld was. Nu handbalt haar dochter pas meer dan 28 jaar dus dat was wel begrijpelijk!!!!!

De dag zelf

Er werd nog druk heen en weer ge-WhatsAppt (ja de dames gaan ook met hun tijd mee!) wie al wat gebakken had of we wel aan de vorkjes gedacht hadden of dat het gebak zo naar binnen geschoven moest worden.

Het VIP gebied werd ingericht, aan alles was gedacht voor aprilse weersomstandigheden zonder cacao en soep geuren, maar wie rekent er nou op een laaghangende zon. Volgende keer staat er in de uitnodiging “neem je zonnebril mee en je wordt niet thuis gebracht”

De aanvoerder van de Golden Oldies maakte zich zorgen dat we na alle voorbereidingen niet genoeg energie meer over hadden voor de wedstrijd en verzorgde een heerlijke lasagne, die door andere dames weer werd aangevuld met salade en een toetje…. Kom maar op met die wedstrijd.

Inmiddels druppelde de sponsors binnen en konden zich tegoed doen aan alle zelf gebakken taarten, brownie’s en ander lekkers. De lekkerste ontbrak, want die was door alle spanningen mislukt.

De wedstrijd

De keeper wordt warm gegooid door 4 toppers Abby, Nica, Nora en Ravy, talenten voor de toekomst (en daarna een vermoeide keeper die nog aan de wedstrijd moest beginnen!)

Alle dames (wat onwennig met deze luxe) worden door Steef voorgesteld aan het publiek.

Dames 2 opent de score maar de Golden Oldies repareren de achterstand weer snel. De scheidsrechters zitten er bovenop en de eerste penalty wordt al uitgedeeld tegen de Oldie’s. Deze is verkocht aan Arno en hij gaat proberen de score uit te breiden, wat gelukkig voor de Oldie’s hem niet lukt. De 2e Penalty was voor dames 2 en die was verkocht aan Yvan. Er wordt zelfs een groene kaart uitgedeeld, wat naar verluid ging om een sportieve actie.

Plots wordt de wedstrijd ruw onderbroken en rijdt er een gouden Lincoln het veld op. De Golden Oldies, die de regie strak in handen hadden, wisten hier niets van. Voor de wedstrijd hadden ze wel het gevoel dat er wat VIPS’ misten? De deur ging open de rode loper werd uitgelegd en jaar daar rolde nog zo’n 8 VIPS’s naar buiten, zwaaiend met geld en sommige al in beschonken toestand.

Onze roze Golden Oldie werd bijna het veld uitgestuurd door teveel geknipoog naar de scheidsrechters en niet te vergeten enige verbale communicatie.

In de rust worden de VIP’s voorzien van wat bubbels met wat lekkers, ook werden er stiekem wat bidons van de Oldie’s gevuld.

De 2e helft

Ook de scheidsrechters hadden voor wissels gezorgd, de mannen zijn al wat op leeftijd en kunnen ook wel even een wissel gebruiken. Timo, Sander en Cindy namen de honneurs waar om de heren even rust te gunnen.

Aan het einde van de wedstrijd werden beide keepers vergezeld van extra levende doelvulling om het alle dames onmogelijk te maken om nog te scoren.

Eindstand van deze tumultueuze wedstrijd was 12-10 in het voordeel van de Golden Oldies’s

De toto werd gewonnen door mevr. Den Oudsten (gelukkig heeft ze het veld kunnen vinden) een romantisch diner voor 2.

Afterparty

Iedereen werd voorzien van lekkere hapjes.

Bij de Meet & Greet werden de deelnemers verrast met een collectors item, een gesigneerde team foto, en mochten ze face to face met het winnende team praten.

De opbrengsten van deze avond werd ook bekend gemaakt € 619,00, dit werd later die avond via de social media afgerond door een gulle gever op € 650,00 en nog een donatie van €5,00 komt het totaal op € 655,00.

De dames verwachten op zijn minst nu wel een jacuzzi in hun kleedkamer.

Hierbij een bedankje voor:

-          Alle sponsors

-          Dames 2 voor het mogelijk maken van deze rare wedstrijd

-          Steef  voor de vocale ondersteuning tijdens de wedstrijd

-          Martin & Paul voor hun bezielende leiding van de wedstrijd

-          Bas,  Danny, Nyah, Mello en Ravy voor de bar/serveren