Vriendschap TOB DS4 – Zaanstreek DS2, 30-10-2016

Op zondagmiddag mocht dames 2 richting Amsterdam voor de wedstrijd tegen Vriendschap. Ook deze keer werd het team aangevuld met de dames van de recreanten waarvoor onze dank.
De doelstelling was duidelijk: lekker spelen en er alles aan doen om meer te scoren dan Vriendschap.
We gingen lekker van start, voor we het wisten stonden we 0-5 voor. Er werd goed samen gespeeld, en iedereen stond zijn mannetje in de verdediging. Vriendschap wist zich meer in de wedstrijd te spelen en wij lieten dit gebeuren. Verdedigend kwamen we steeds een stap te laat en aanvallend namen we geen tijd meer.
Na de rust veranderde het spelbeeld niet. Het spel werd gehaaster en hierdoor ook wat slordiger. Gelukkig wisten we ook de tweede helft meer te scoren dan Vriendschap en uiteindelijk werd de wedstrijd gewonnen met 8-13.

DSS DS3 – Zaanstreek DS2, 13-11-2016

Om 16.00 uur moest dames 2 in Heemskerk tegen de dames van DSS. Onderweg nog even een kleine file vanwege ontsnapte paarden op het wegdek. Eenmaal aangekomen geen hele goede warming up kunnen doen want de scheidsrechter wilde mooi op tijd beginnen. De scores verliepen om en om. En de wedstrijd werd hierdoor erg spannend. Net als afgelopen wedstrijden miste we ook vandaag weer twee strafworpen. Als we deze wel hadden gescoord, was de wedstrijd misschien wel anders gelopen. De rust werd bereikt met een stand van 7-7. De tweede helft was precies het zelfde als de eerste. Ook nu werd en om en om gescoord. En een speciale vermelding voor Laura Huijsman met haar eerste doelpunt in haar handbalcarrière. Ook een speciale vermelding voor Iris, die als een tijger heeft staan keepen en 4 van de 6 strafworpen wist tegen te houden!
Vera en Natasja, eveneens bedankt voor het meedoen.
Gezien de wedstrijd hadden we misschien moeten winnen, maar we nemen zeker genoegen met de 14-14 eindstand.