Dames 2

Dames 2 is aan het schrijven geslagen. Lees hier hun wedstrijdverslagen van de afgelopen zaalwedstrijden.

 

26-10-14 Westsite - HV Zaanstreek.

Nadat de eerste helft van buitenseizoen er weer op zit is het weer tijd voor het zaalseizoen. Onze dank is groot voor Diana die de buitenwedstrijden voor haar rekening nam. Binnen is Anouk weer terug waardoor we weer compleet zijn.
De eerste wedstrijd was uit tegen Westsite. Dit blijkt in de voorgaande jaren een lastige tegenstander te zijn voor ons. En ook vandaag bleek dit weer zo te zijn. De openingstreffer kwam van Westsite. De koppies gingen omhoog, we werden wakker en gingen voor de winst. Van een 1-0 kwamen we op een 1-3 voorsprong. Rustig blijven ballen en je eigen spelletje blijven spelen, je zou zeggen dat alles dan goed komt. Helaas bleek dit niet het geval. Of het wennen was aan de zaal of door de zenuwen dat komen we nooit te weten maar uiteindelijk werd het een gelijk opgaande eerste helft. Er werd gerust met een gelijke stand van 6-6. In de rust werd en besproken dat we meer moesten gaan bewegen en meer van afstand moesten gaan gooien. Of dit in de praktijk ook bleek te gaan werken moesten we afwachten.
Ook de tweede helft opende WDSestsite de score. Ondanks de beweging en de afstandschoten in de aanval, werd er om en om gescoord en bleef de wedstrijd spannend. Door in de laatste 5 minuten de verdediging helemaal op slot te zetten, nog net wat meer tempo in het spel brengen dan de tegenpartij kon de winst op onze naam gezet worden. Met een eindstand van 11-14 konden we terug naar de Zaanstreek

 

02-11-14 HV Zaanstreek – AHC’31

Nadat vorige week de eerste wedstrijd gewonnen werd, stond vandaag de tweede wedstrijd voor de deur. Dit was de eerste thuiswedstrijd van dames 2.
We kwamen fel uit de startblokken en dit resulteerde in een verdiende voorsprong.  Breaks werden gelopen, alleen het aanspelen bleek nog wel een probleem op te leveren. We wilden soms te snel gaan waardoor het overzicht ver te zoeken was en we onnodig balverlies leden. Meiden ook als we een tegenstander hebben waar we met tempo over heen kunnen, blijf kijken naar elkaar en speel elkaar geen toverballen aan. Hier kan niemand iets mee. Ondanks dit alles werd er gerust met een stand van 10-3. In de rust waren we het er met elkaar over eens dat de dreiging die de tegenpartij had vooral van de opbouwers kwamen. Deze moesten we meer vast gaan zetten zodat de tegenpartij nog minder kon scoren. En als wij naar elkaar blijven kijken, tempo maken moeten er toch 20 doelpunten kunnen vallen. De tweede helft werd net als de eerste helft. Veel tempo, veel toverballen en dus veel balverlies. Ondanks dit alles zijn we blijven handballen. Helaas niet de 20 doelpunten gehaald maar met een eindstand van 17-5 mogen we trots zijn op ons zelf. Op naar volgende week!

 

09-11-14 Heracles/CTO – HV Zaanstreek

Net als twee weken terug mochten we vandaag richting de Calandhal. Alleen was vandaag niet Westsite maar Heracles/CTO vandaag de tegenstander. Voor dat wij daar aankwam was de tegenstander voor ons onbekend. Totdat wij gezellig nog even aan de thee en koffie zaten en wat oude bekende van andere verenigingen tegen kwamen. Deze bleken een overstap te hebben gemaakt en zo stonden we ook vandaag toch tegenover oude bekende. Voor we ook maar een bal hadden aangeraakt was het duidelijk wie wij vast moesten gaan zetten.
De afspraken werden gemaakt en het was duidelijk dat wij veel tempo moesten maken. Het tempo werd wel gemaakt, alleen waren de keepster, de paal/lat en de cirkel een groot probleem. Hierdoor konden wij niet echt uitlopen er werd en gerust met een stand van 3-5. Al in de eerste helft werd er duidelijk dat de tegenpartij het niet altijd eens was met de beslissingen van de scheidsrechter en liet dit dan ook duidelijk merken door te praten. Zolang wij dit maar niet gingen doen, en gewoon blijven ballen komt alles goed. En dit bleek ook zo te werken. Na een klein opstootje tussen Cleo en de tegenpartij konden deze beide even rust nemen met een twee minuten straf. Hier was iemand van de tegenpartij het niet mee eens en door dit duidelijk te maken aan de scheidsrechter kon ook deze vertrekken met een twee minuten straf. Hierdoor werd het spel aan de kant van Heracles/CTO iets grimmiger en werd het spel niet meer overal even sportief gespeeld. Doordat de speelster met twee minuten op een niet al te aardige manier iets naar de scheidsrechter schreeuwde over deze twee minuten kon zij vertrekken met rood. Dit deed zij op haar gemak waardoor en zo 4 minuten speeltijd minder waren. Wij lieten haar, haar gang gaan want ja als je voorstaat doe je niet moeilijk. Helaas bleek de tegenpartij het spel niet meer sportief af te kunnen maken waardoor het hele team wel blauwe plekken opliep. Gelukkig werd ook deze wedstrijd gewonnen met een eindstand van 8-13 en konden ook deze punten meer richting de Zaanstreek. Meiden een groot compleet van de scheidsrechter. Ondank dat wij werden uitgedaagd door de tegenpartij zijn wij blijven handballen en hebben wij ons mondje dicht gehouden.

 

16-11-14 HV Zaanstreek – Vido

Vandaag stond de wedstrijd van de nr. 1 en de nr. 2 op het programma. Vido een bekende club, maar een vrij onbekend team.
Het spel ging gelijk op en het zou een leuke wedstrijd moeten worden. Nadat er een lange tijd 3-3 op het scorebord stond wist Vido toch met een kleine voorsprong de rust in te gaan. Er werd gerust met een 3-5 achterstand. Het was duidelijk dat er afspraken gemaakt moesten worden. Zo moeten we de bal sneller rond laten gaan, instarten, bewegen en meer vanaf de tweede lijn schieten. In de tweede helft werd hier gelijk gehoor aangegeven en maakte we de aansluitingstreffer. Helaas bleek ook Vido hun mond niet te kunnen houden wat resulteerde in verschillende twee minuten straffen. Hierdoor konden wij gelijk komen en zelfs een kleine voorsprong nemen. Helaas was de coach van Vido het niet helemaal met de twee minuten straffen van zijn dames eens en heeft hij op het punt gestaan om weg te lopen. Gelukkig is dit uiteindelijk niet gebeurd en is de wedstrijd gewoon uitgespeeld. Uiteindelijk gewonnen met 11-9. Meiden let op bij spelhervattingen. Wij zijn nog te veel bezig met overleggen terwijl de tegenpartij fel is en gelijk verder gaat. Hierdoor werden vandaag wat doelpunten ingeleverd, maar als we hier in het vervolg beter gaan opletten komt alles goed.

Stand Dames 2 - Zaal