Zaanstreek DS 1 - Zeeburg DS3, 21-1-18.

De vorige speelronde was het een weekend vol verrassingen. Westside (gedeeld 1e samen met Zaanstreek) verloor van KDO (6e) en Us (3e) verloor van Zeebrug (7e).
Dit terwijl Zaanstreek vrij was. Zonder te spelen waren we op verliespunten dus koploper geworden in de poule.

De wedstrijd tegen Zeebrug stond zondag op het programma, met in het achterhoofd dat zij konden winnen van Us begonnen we aan de wedstrijd.
De dames begonnen goed, bepaalden zelf het tempo en benutten de kansen. Helaas konden ze dit spel niet lang vast houden.
Doordat Zeebrug allemaal oudere dames (dit zeggende met heel veel respect) ging het tempo omlaag en hierin ging Zaanstreek in mee.
Daarnaast werden de dames gehaast, onzorgvuldig en misten ze veel kansen. Met rust stond het 8 – 11.

In de 2e helft veranderde het beeld van de wedstrijd niet. Westside speelde net zolang rond tot het tijdspel werd. Daar kregen ze ook de tijd voor. Daarnaast hadden zij steeds weer de afvallende bal in hun bezit.
Het is niet getimed, maar het gevoel was dat in de 2e helft Zaanstreek zeker 20 minuten heeft verdedigd. Aanvallend beleef het onrustig en slordig.

Zaanstreek beleef er wel voor vechten, wat leidde tot een gelijke stand.

Helaas, misschien wel typisch voor de wedstrijd, werd met nog 15 seconden te spelen de laatste break niet goed uitgespeeld. Waardoor de stand 17 – 17 bleef.

Het is in de 2e klasse van Zaanstreek door dit gelijke spel en het gelijke spel tussen Westside en US weer super spannend:
Zaanstreek         8 gespeeld en 12 punten
Westside            9 gespeeld en 12 punten
Vos                    8 gespeeld en 11 punten
VTC                   9 gespeeld en 11 punten
Us                     9 gespeeld en 11 punten

De winst in de volgende wedstrijd is dus nodig en dat wordt ook wel weer is tijd, want de laatste eigen overwinning is van 10 december.

Op 4 februari strijden de dames tegen Westside.

Stand Dames 1 - Veld