Vriendschap/TOB DS1 - Zaanstreek DS1, 3-12-17.

Bij Zaanstreek zijn er 2 dames teams, een recreanten team en ook nog een Dames A. De teams hebben allemaal genoeg spelers, maar helpen elkaar zeker als dat mogelijk is. Afgelopen week was het een drukte van belang om te zorgen dat met name de Dames 1 met genoeg wissels konden afreizen naar Amsterdam. Gelukkig met veel inzet en goede wil was dit gelukt.
De resultaten waren bij de andere teams ook nog eens positief, Dames 2 won met 7 – 14 en de dames A met 16 - 19.

De dames gingen met 2 wissels naar sporthal de Weeren voor de uitwedstrijd tegen Vriendschap. De laatste jaren één van de vaste tegenstanders van de Dames.
Het begin ging gelijk op, na 14 minuten spelen was het 5 – 5. 6 minuten later was het 5 – 10 in het voordeel van Zaanstreek. Helaas kwam Vriendschap al snel terug tot 8 – 10. In de laatste aanval van de 1e helft stonden we 10 – 12, in de zoemer kreeg Zaanstreek nog een vrije worp. Deze vrije worp werd met veel overtuiging in de hoek gegooid door Monique. Daardoor was het 10 – 13 in de rust.

In de tweede helft werd de voorsprong steeds iets kleiner tot het zelfs in de laatste 10 minuten 19 – 19 werd. De koppies van Zaanstreek gingen gelukkig niet hangen, maar ze gingen nog meer de strijd aan. Via 19 – 21 werd het alleen helaas weer 21 – 21. Gelukkig maakte Zaanstreek toen het definitieve gat en wonnen ze met 22 -24 de wedstrijd.

Een wedstrijd was het zeker, veel strijd en beleving van beide kanten. Mooie aanvallen maar ook harde overtredingen. Echt een wedstrijd die je een aantal jaar van je leven kost. Maar des te lekkerder voelt de overwining.

Volgende week KDO uit.

Stand Dames 1 - Veld