Zaanstreek DS1 - Lelystad DS1, 26-11-17.

Na de nederlaag van vorige week moesten de dames het opnemen tegen de nummer laatst in de poule. Vorig jaar had de laatst geëindigde ploeg met 4 punten van Zaanstreek gewonnen.

De eerste helft begonnen de dames goed aan de wedstrijd, aanvallend liep het redelijk en verdedigend stond de ploeg ook goed. Waar Lelystad het moet hebben van verrassende schoten ging Zaanstreek voor de mooie combinatie. Met een kleine voorsprong gingen de dames de rust in.

In de rust werd er gewezen dat het verschil ook in de omschakeling gemaakt kon worden en iedereen scherp moest blijven in de dekking. De tweede helft ging nog beter. De omschakeling richting de aanval ging een stuk sneller. In sommige situaties werd er te snel gezocht naar de oplossing richting doel. Maar daar was ook een beetje de wedstrijd naar. Want inderdaad het verschil werd in de omschakeling gemaakt. Langzaam maar zeker werd de voorsprong groter en groter.

Vandaag stond er weer echt een team in het veld en je speelt niet alleen goed als je scoort.
Met een ruime overwinning van 29 – 18 is de bittere nasmaak van vorige week weggespoeld.

Op naar de wedstrijd tegen Vriendschap.

Stand Dames 1 - Veld