Normaal gesproken maak ik op zondag gelijk het wedstrijdverslag. Hier was ik helaas vorige week niet aan toegekomen. Even terugkijkend op de wedstrijd tegen Quick kunnen we kort zijn: Een betere tegenstander en een zwak begin (1-6 achter) leidde tot 21 -28 nederlaag.

De laatste veldwedstrijd was tegen Vriendschap. Op een zon overgoten dag was het typisch een dag voor veldhandbal. Mooi weer, veel publiek en een hoop gezelligheid.
In de zaal komt Zaanstreek Vriendschap DS1 tegen, op het veld is dat DS2. Doordat je als speler 10 wedstrijden in een lager team (mits je in dat team staat opgesteld) mag spelen, was het afgelopen weekend Vriendschap DS1½. Het maak niet uit tegen welk team je speelt, want je moet van iedereen winnen.
Het was een spannende wedstrijd, waarbij de doelpunten heel duur bleken. Zeker in de begin fase werd er weinig gescoord. Pas na ruim 10 minuten scoorde Zaanstreek hun eerste doelpunt (2 -1).
Waar het aanvallend moeizaam ging, stond het verdedigend als een blok. Natuurlijk ging het niet altijd even goed, maar dat werd niet afgestraft. De rust gingen we in met 7 -7, zonder dat we een voorsprong hebben gehad. In de 2e helft veranderde het beeld in de wedstrijd niet echt. Aan beide kanten stond de dekking goed en aanvallen was daardoor erg lastig. Waar trouwens over de dekking wordt gesproken, wordt uiteraard ook de keeper bedoeld!
Bij een stand van 9 -10 (6 minuten voor tijd) kwamen de dames voor het eerst op voorsprong. Deze voorsprong werd uitgebouwd naar 9 – 12. Vriendschap scoorde waardoor het gat weer 2 werd. Dit verschil bleef en dat resulteerde in een 12 -14 overwinning.

Op naar een leuk zaalseizoen.

Stand Dames 1 - Veld