Zaanstreek DS1 – Vido DS1, 24-9-17.

Zondag 24 september was een van de weinige zonnige dagen van de afgelopen zomer, op zo’n dag is het veldhandbal een groot feest.
Lekker in de zon spelen, wedstrijden kijken langs de lijn en vooral de 3e helft vieren.

Waar er vorig jaar in de damesselectie een babygolf was met 3 zwangere speelsters, is er dit jaar een kniespook in het team. Stella en Laila hebben allebei een knieblessure en zullen hopelijk zo snel mogelijk weer terug keren, hoewel dit waarschijnlijk wel even gaat duren. Vanaf deze plekken wensen we de meiden veel sterkte.

Damien is ook nog tegen de lamp gelopen (letterlijk), waardoor ze tegen Vido niet mee kon spelen. Na al dit slechte nieuws is afgelopen week Donna lid geworden en heeft zij zich aangesloten bij de Dames 1.

Tegen Vido begonnen de dames verdedigend gelijk goed, aanvallend was het erg zoekend. Dat bleef ook eigenlijk de hele eerste helft zo. De ruststand was 3 tegen 9. 3 doelpunten is echt veel te weinig. Daarintegen zijn 9 doelpunten tegen helemaal niet verkeerd, zeker met het feit dat we 7 breaks tegen kregen. Dat is zonde en vaak onnodig, maar het bevestigd wel dat de dekking goed stond.

In de rust zijn de koppies dezelfde kant op gaan staan, waardoor het de 2e helft een stuk beter ging. Verdedigend bleef het goed staan. En vooral in de aanval begon het in het begin van de 2e helft beter te lopen. Als je de 2e helft apart ziet was het 9 – 8, maar helaas doet dit er niet toe want de eindstand van 12 -17 staat genoteerd. De 2e helft geeft wel een goed gevoel voor de rest van het seizoen.

De volgende wedstrijd is uit bij Zeeburg.

Stand Dames 1 - Veld