Monnickendam DS1 - Zaanstreek DS1, 3-9-17.

Op 8 augustus begon de voorbereiding op het seizoen 17/18. De opkomst tijdens de trainingen was niet al te hoog. Dat is ook logisch als je midden in de vakantie begint. De noodzaak van de vroege start was er wel omdat al in het laatste weekend van de vakantie de competitie begint. De dames 1 begonnen namelijk al op zondag 3 september uit tegen Monnickendam.

Tijdens de wedstrijd kon je goed merken dat het de eerste wedstrijd van het seizoen was. Er was nog geen automatisme en het was slordig in de passing.

Monnickendam begon scherper aan de wedstrijd en namen gelijk een voorsprong. Waar Monnickendam makkelijk scoorde, kostte het Zaanstreek veel moeite om de keepster te passeren. Maar later in de wedstrijd wist ook Zaanstreek zeker het doel te vinden, met een aantal mooie aanvallen.

Waar vorig jaar de dekking vaak de reddingsboei bleek te zijn voor het team, was dit het in Monnickendam allemaal net niet.

Al met al verloren we de wedstrijd met 15 -22. De wedstrijd liet wel genoeg verbeterpunten zien en voor een eerste wedstrijd bied dit kansen voor de rest van het seizoen.

Volgende week eerste thuiswedstrijd tegen Meervogels om 13:30 uur.

Stand Dames 1 - Veld