Wedstrijdverslagen

Hierbij het programma voor het toernooi bij de heropening van de velden 7 september 19:00

Heropening Velden toernooi

Donderdagmiddag tijdens de bouwvergadering is er meer duidelijkheid gekomen over de planning.

Na het verpulveren van de oude asfalt laag worden de komende dagen de velden gevlakt.

De goten worden gesteld en wordt een start gemaakt met de bestrating. Maandag en dinsdag zullen de lichtmasten worden aangesloten. Helaas zijn alle asfalteermachines in Nederland in gebruik. De eerste die beschikbaar is, is op 29 augustus. Dan wordt ook de 1ste laag aangebracht en op 30 augustus de 2de . Op vrijdag 31 augustus de belijning en ballenvangers. Aansluitend zal op maandag en dinsdag de overige bestrating worden aangelegd.

Dit betekent dat ook de trainingen die voor alle teams zouden beginnen niet op het veld terecht kunnen.

Op 28 augustus en 30 augustus zal er dus in de zaal getraind worden.

Verdere info hierover volgt zsm.

Vanaf 4 september kunnen we hier weer handballen. Het lijkt er misschien nog niet op maar de planning blijft zoals hij is: woensdag en donderdag asfalteren en vrijdag worden de doelen geplaatst, de belijning aangebracht en dugouts geplaatst. Klein kinkje in de kabel, maandag worden pas de ballenvangers geplaatst en de lichtmasten aangesloten. Allemaal op het laatste moment, maar dan hebben we ook wat. De weergoden mogen trouwens ook geen roet in het eten gooien.

Zaanstreek DS 1 - Zeeburg DS3, 21-1-18.

De vorige speelronde was het een weekend vol verrassingen. Westside (gedeeld 1e samen met Zaanstreek) verloor van KDO (6e) en Us (3e) verloor van Zeebrug (7e).
Dit terwijl Zaanstreek vrij was. Zonder te spelen waren we op verliespunten dus koploper geworden in de poule.

De wedstrijd tegen Zeebrug stond zondag op het programma, met in het achterhoofd dat zij konden winnen van Us begonnen we aan de wedstrijd.
De dames begonnen goed, bepaalden zelf het tempo en benutten de kansen. Helaas konden ze dit spel niet lang vast houden.
Doordat Zeebrug allemaal oudere dames (dit zeggende met heel veel respect) ging het tempo omlaag en hierin ging Zaanstreek in mee.
Daarnaast werden de dames gehaast, onzorgvuldig en misten ze veel kansen. Met rust stond het 8 – 11.

In de 2e helft veranderde het beeld van de wedstrijd niet. Westside speelde net zolang rond tot het tijdspel werd. Daar kregen ze ook de tijd voor. Daarnaast hadden zij steeds weer de afvallende bal in hun bezit.
Het is niet getimed, maar het gevoel was dat in de 2e helft Zaanstreek zeker 20 minuten heeft verdedigd. Aanvallend beleef het onrustig en slordig.

Zaanstreek beleef er wel voor vechten, wat leidde tot een gelijke stand.

Helaas, misschien wel typisch voor de wedstrijd, werd met nog 15 seconden te spelen de laatste break niet goed uitgespeeld. Waardoor de stand 17 – 17 bleef.

Het is in de 2e klasse van Zaanstreek door dit gelijke spel en het gelijke spel tussen Westside en US weer super spannend:
Zaanstreek         8 gespeeld en 12 punten
Westside            9 gespeeld en 12 punten
Vos                    8 gespeeld en 11 punten
VTC                   9 gespeeld en 11 punten
Us                     9 gespeeld en 11 punten

De winst in de volgende wedstrijd is dus nodig en dat wordt ook wel weer is tijd, want de laatste eigen overwinning is van 10 december.

Op 4 februari strijden de dames tegen Westside.

Let op !!

Nieuwe datum opening gerenoveerde velden

7 september vanaf 19.00 uur, KLIK HIER VOOR DE FLYER!

Tijdens de ALV van vrijdag 12 januari j.l. werd jubilaris Michael Zaaijer in het zonnetje gezet. Michael is al 25 jaar lid van HV Zaanstreek. Al vanaf de jeugd heeft hij in verschillende teams gekeept, waaronder lange tijd in Heren 1. Na een periode van een aantal jaar in Heren 2 keept Michael nu opnieuw in Heren 1.

Uit handen van voorzitter Ronald van Lienen kreeg Michael een mooi handbalspeldje en een bos bloemen. Michael gefeliciteerd!

Zaaijer25jub2Zaaijer25jub1