Lid Worden

Ben jij die nieuwe handballer waar wij naar op zoek zijn!

Handbal is een dynamische teamsport. Er wordt gespeeld met 6 spelers en 1 keeper. Het is een snelle sport waarbij veel doelpunten gemaakt kunnen worden. Wanneer jouw team de bal in bezit heeft, ben je aanvaller. Wanneer de tegenpartij de bal heeft, ben je verdediger. Verder mag er onbeperkt gewisseld worden. Je kunt wanneer dit nodig is, dus even uitrusten en daarna weer deelnemen aan de wedstrijd. Niemand zit lang op de bank.

·        Iedereen doet mee, zowel aanvallend als verdedigend
·        Kinderen leren samenwerken en ontwikkelen teamgevoel
·        Het kind leert fysiek contact te incasseren, maar altijd op een faire manier.
·        Motorische ontwikkeling van kinderen wordt gevormd door combinatie van kracht en snelheid
·        Vindingrijkheid: snel oplossingen zoeken en direct keuzes maken

Vanaf half maart tot half oktober (min de zomervakantie) worden de wedstrijden buiten gespeeld. In de periode van half oktober tot half maart spelen we de wedstrijden in de zaal. In de winter hoeven we dus niet buiten in de kou te staan en kunnen de supporters vanaf de tribune naar de wedstrijd kijken.

Basis regels:

Je mag als aanvaller of verdediger niet in de cirkel staan, alleen de keeper mag daar komen. Verder mag je maar drie passen zetten met de bal in je hand en moet je daarna overspelen of mag je stuiterend met de bal verder gaan. Wanneer je de bal daarna weer met twee handen vast hebt, mag je nogmaals drie passen zetten, maar daarna moet je de bal overspelen. Door met elkaar over te gooien en richting het doel te gaan, kun je een doelpunt scoren. Je moet wel opletten dat je hierbij niet met je voet tegen de cirkel aankomt. Nadat de tegenpartij de bal heeft ga je snel terug naar je eigen cirkel, waarna je gaat verdedigen en ervoor probeert te zorgen dat de tegenpartij niet kan scoren.

Introductiefilmpje handbal

Lijkt het je leuk om mee te doen, wil je meer informatie of heb je interesse om een paar keer een proeftraining bij te wonen, bel dan even met Ronald of Astrid van Lienen 075-6354755.

Dit geeft je de mogelijkheid om kennis te maken met de sport, de trainers en de andere spelers en speelsters.

F jeugd 7-8 jaar
E jeugd 9-10 jaar
D jeugd 11-12 jaar
C jeugd 13-14 jaar

B jeugd 15-16 jaar

A jeugd 17-18 jaar

Senioren 19 jaar en ouder

Naast handballen hebben wij ook een Jeugdraad.

De jeugdraad is een commissie van jeugdleden, voor jeugdleden. Jaarlijks organiseert de jeugdraad tal van leuke activiteiten voor de jongste handballers van HV Zaanstreek. Zo zijn zij bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het Paasontbijt, Sinterklaasfeest, het Kerstdiner en andere leuke en gezellige feesten speciaal voor de jeugd, waaraan je kunt deelnemen.

Inschrijven:

Als je zeker weet dat je je bij onze vereniging wilt aansluiten, kun je lid worden. Download het aanmeldingsformulier (hier rechts op de site). Print het uit en vul het formulier in. Stuur het daarna op naar de ledenadministratie. Vergeet geen recente pasfoto mee te sturen (dit mag digitaal en het hoeft geen officiële pasfoto te zijn, als je gezicht maar wel goed zichtbaar is). Bij de aanmelding wordt eenmalig een bedrag van € 7,50 in rekening gebracht.

Ledenadministratie:

Diana Deijkers / Redersstraat 33 / 1502 VZ Zaandam / e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contributie seizoen 2017-2018:

H - jeugd (onder 7)                        € 85,00