Ga naar hoofdinhoud

Wedstrijdverslag Hellas HS3- HV Zaanstreek HS1, 13-10-24

Na een wat teleurstellende eerste twee competitiewedstrijden stond de wedstrijd tegen Hellas HS3 op het programma. Nou heeft de echte HVZ’er bepaalde gedachtes en referenties aan een HS3 team. Een team wat voor de gezelligheid leeft, op ervaring speelt, met gogme en ‘laat op gang gekomen’ talent. Een team wat zowel in aantallen als omvang indrukwekkend is. Een team vol Zaanstreek-legendes.

Ook bij Hellas heeft HS3 een behoorlijke status. Een team vol voormalige internationals en landskampioenen. Ook met enige ervaring, gogme en talent. Alleen zij werden afgelopen seizoen eerste in de Tweede Divisie.

De wedstrijd vond op zondagmiddag plaats om 15.00 in Den Haag, de thuisbasis van Hellas. De club die op drie opeenvolgende niveaus een team heeft uitkomen. Het eerste in de Eredivisie en het tweede team in de Eerste Divisie en dan het derde team gezellig bij ons in de Tweede Divisie. Één klein puntje van aandacht is er wel voor de ploeg uit Den Haag, de koffie haalt het niet bij het niveau waarop de club handbalt.

Onder toezicht van onze nieuwste fan, een vaste schare supporters en wat échte Zaanstreekers, die voor het Haagse hebben gekozen, begon de wedstrijd gelijkopgaand zoals iedere wedstrijd. Met een 0-0 stand. Vanaf het begin bleek dat we te maken hadden met mannen die genoeg ervaring en kwaliteit hadden om het ons flink moeilijk te maken. Mooie schijnbewegingen, met ogenschijnlijke souplesse werden balletjes naar de cirkel aangespeeld en wisten ze met een aantal afstandsschoten Zaanstreek te verschalken. Toch konden wij daar ook iets tegenin brengen. Met twee mooie goals van de teruggekeerde Jasper “Jappie” Dielemans wist hij ons op het juiste spoor te zetten.

Het scoreverloop tijdens de eerste helft ging van 3-1 naar 9-5. Waarna Zaanstreek weer wat meer grip kreeg op de wedstrijd en terug kwam naar 12-10. We gingen de rust in met een achterstand van 19-16. De slimmigheden van Hellas werden duidelijk zichtbaar door hoe zij hun cirkel steeds wisten vrij te spelen en de hoeken met listige ballen ons helaas wisten te verschalken.

In de kleedkamer werden de nodige tips uitgewisseld en werd het veld met frisse moed betreden. Het was een snelle, leuke en doelpuntrijke tweede helft. Helaas bleek Zaanstreek niet bij machten om het gat van drie doelpunten te dichten.

Richting de laatste 10 minuten van de wedstrijd stond er een stand van 33-26. Door nog een aantal fraaie treffers en goede reddingen kon het gat verkleind worden naar 38-34, wat een totaal van 72 doelpunten in 60 minuten handbal maakt. Een prachtige wedstrijd voor de neutrale toeschouwer en verliezen van de vorige kampioen is helemaal geen schande.

Op naar zaterdag, waar de volgende wedstrijd op ons wacht in Zaanstad Zuid. Met een mooie wedstrijd van de Heren C om 18:40 en daarna om 20:00 de wedstrijd tegen Van Tiel/Ventura HS1. Tot daar allemaal!